Denisipare Puturi

Echipa profesionista

Colaboram cu ingineri, sefi de echipa de santier, arhitecti

10 ani de experienta

Va garantam punctualitate, seriozitate, calitate si efectuarea unei foarte bune lucrari.


Asiguram cele mai bune servicii de denisipari cu ajutorul unei echipe cu o vasta experienta in domeniu, sustinuta de utilaje moderne, care fac ca acest proces sa fie rapid. Pentru a te asigura ca obtii rezultate foarte bune in urma acestei operatiuni, iti recomandam sa lucrezi doar cu profesionisti in domeniu, care stiu exact pasii de urmat pentru ca denisiparea sa aiba loc cu succes.
Denisiparea puturilor de mica sau mare adancime este un proces prin care toate particulele de nisip sunt eliminate din apa. Toate particulele mari vor fi decantate pe coloana filtranta din put, astfel incat acesta sa dispuna de un filtru natural. In acest fel, apa poate fi exploatata si va fi utilizata fara impuritati. Denisiparea este o operatiune necesara in momentul in care fantana sau putul de apa sunt colmatate, ca urmare a exploatarii de lunga durata, dar pot exista si alte motive.

Denisipare Fantani

Denisiparea puturilor de mica sau mare adancime este un proces prin care toate particulele de nisip sunt eliminate din apa. Toate particulele mari vor fi decantate pe coloana filtranta din put, astfel incat acesta sa dispuna de un filtru natural. In acest fel, apa poate fi exploatata si va fi utilizata fara impuritati. Denisiparea este o operatiune necesara in momentul in care fantana sau putul de apa sunt colmatate, ca urmare a exploatarii de lunga durata, dar pot exista si alte motive.
De obicei, motivele pentru decolmatari puturi si fantani de apa sunt diverse, pornind de la o functionare incorecta a acestor sisteme de pompare si pana la colmatarea completa a coloanei filtrante, foarte des intalnita in cazul puturilor realizate din metal sau din PVC. Atunci cand aceste puturi nu au fost construite corect sau nu s-au facut la timp denisiparile, conform recomandarilor executantului, in cazul puturilor cu adancime mare sau medie, apare fenomenul de colmatare, care necesita interventie.
Pretul pentru denisiparea unui put variaza in functie de situatia din teren. In cazul denisiparilor, pretul poate fi diferit in functie de adancime, dar sunt si alti factori care il pot influenta, cum ar fi de exemplu diametrul tubulaturii, constructia forajului si scopul in care fantana este exploatata. In general, in cazul fantanilor de apa normale, se face denisiparea utilizand o lingura pentru foraj si pretul va fi mai mic, in comparatie cu denisiparea unui put cu adancime mare, care va avea nevoie de echipament special, de pompe mari si de utilaje la fel de mari, ceea ce va face ca pretul sa creasca.
De asemenea, o foarte are diferenta in cazul pretului este data si de calitatea apei, dar si de gravitatea avariei, precum si de modul in care forajul functioneaza. In cazul in care avaria este mica si fantana sau putul trebuie sa fie doar denisipat, pretul se poate diminua in comparatie cu defectiunile aparute in cazul forajelor de apa adanci, unde sunt implicate numeroase operatiuni specifice si mai multe utilaje.
Denisiparea fantanilor de apa potabila poate avea loc in cele mai bune conditii in cazul in care alegi sa lucrezi cu specialisti, care sa poata evalua in mod corect starea in care se afla fantana si care sa recomande operatiunile corecte pentru denisipare. Dupa ce a fost decolmatat putul, se poate folosi si pompa Mamuth pentru denisipare. Astfel, apa se va limpezi complet si putul poate fi testat pentru a se determina debitul apei.
Respectand un program de pompare fix, dupa ce apa s-a limpezit complet, va fi restabilit si debitul normal al putului, in functie de necesitatile utilizatorului. De asemenea, in urma denisiparii si decolmatarii putului, este posibil sa fie nevoie de sisteme de pompare mai eficiente, in cazul in care nevoile utilizatorilor s-au schimbat.

Decolmatare Puturi si Fantani

Decolmatarea puturilor si a fantanilor este prima si cea mai importanta faza din cadrul denisiparii. Aceasta operatiune vizeaza coloana filtranta in puturile de apa, dar si curatarea clasica pentru fantanile de apa potabila, astfel incat acestea sa poata fi folosite.
Decolmatarea va incepe prin spala ea interiorului si exteriorului coloanei filtrante si a coloanei de apa utilizand aparate care pot produce injectia apei direct in filtre. Ulterior, se va lacari putul, cu ajutorul unei linguri pentru foraj, utilizata in general in cazul fantanilor normale, dar si pentru puturile care au coloana filtranta. Dupa lacarit, urmeaza operatiunea de pistonare. Aceasta este aplicata doar anumitor foraje de apa si poate fi facuta in mai multe moduri – utilizand un piston cu bila, un piston care are discuri exterioare sua un piston cu supapa. Se va curata pusul utilizand anumite piese speciale si ulterior se va trece la curatarea forajului utilizand aerul comprimat.
De asemenea, exista si posibilitatea de a curata putul de apa utilizand solutii chimice, pe baza caracteristicilor pe care forajul pe are, dar si tinand cont de nivelul de colmatare.
Atunci cand ai nevoie de servicii de denisipare sau decolmatare pentru puturi si fantani, te asteptam cu cele mai bune oferte si cu preturi personalizate, in functie de starea in care se afla forajul tau.

Disponibilitate 24 / 7 +40 (760) 446 084

Call Now Button